A határok fontossága - jó munkakapcsolat vagy baráti viszony?

Viszonylag gyakran hallom és mondom is, hogy a határok kijelölése fontos. Talán azért is merül fel gyakran, mert az sem feltétlenül tiszta, hogy miért kell határokat szabnunk.

A határok fontossága - jó munkakapcsolat vagy baráti viszony?

Ami talán még ennél is fontosabb, hogy hogyan találjuk és határozzuk meg, majd állítjuk fel a határainkat a különböző kapcsolatainkban és helyzetekben.

Amikor személyes határokat állítasz fel, lényegében azt mondod: "Ez az, ami számomra rendben van, és ez az, ami számomra nincs rendben"

A hatékony határok megvédik a személyes terünket, a fizikai és mentális egészségünket, valamint a biztonságérzetünket – adott esetben a munkahelyen, különösen, ha ott baráti kapcsolódásaink is vannak.

Hogyan tartsuk fenn a munkahelyi, szakmai barátságokat?

A munkahelyi barátokkal való határok kijelölése fontos a szakmai sikered szempontjából is.

A munkahelyi kapcsolatok fenntartásához elengedhetetlen, hogy a magánügyeidet „privát – módon”, azaz kontextusnak megfelelően kezeld.

Az életünk egy viszonylag nagy részét a munkahelyen töltjük, kb. ugyanazokkal az emberekkel, ebből fakadóan néhányukkal biztosan kötődést alakítunk ki. Az egy szuper érzés, ha vannak olyan munkatársaink, akikkel kellemesen telnek a napok, „együtt sírunk és együtt nevetünk”, van közös hobbink vagy más közös érdeklődési körünk, netalán még támogatják a céljainkat, és még inspirálnak is.

Következményként azonban a kollégák, mint barátok és a köztünk lévő határ gyakran és könnyen elmosódhat – túlzottan bizalmivá válhat, ami önmagában nem lenne gond, ha tényleg van alapja! (Tudtad, hogy pl. egy munkahelyi randiból könnyen alakulhat ki a HR-esek rémálma?)

Amikor határsértés történik, az jellemzően feszültséget, félreértéseket és egyéb zavaró tényezőket is okozhat.  

Mit tehetsz a megelőzés érdekében?

Az alábbi tippek abban segíthetnek, hogy megfelelően és már-már azt mondanám professzionálisan kezeld a munkahelyi barátságokat:  

1. Ne vidd túlzásba az információmegosztást!

A hétvégi programok vagy az előző nap a Netflixen nézett sorozat megbeszélése biztonságos, de ha a magánéleted-, vagy a munkahelyetek működésének zavarairól, vagy a cég hibáiról „szellőztetsz”, problémákat gerjeszthetsz.

Ebben a barátságban nem feltétlen a lojalitás a legerősebb szál, nem tudhatod, hogy mikor adódik egy olyan helyzet, amikor az infót ellened fordítják, valami vágyott cél elérése érdekében.

Tedd fel a kérdést: Vajon a munkahelyeden kívül is közel állnál az adott személyhez?

Amennyiben a válasz nem, akkor első az óvatosság és inkább csak a bajtársiasságot élvezd abban a munkahelyi, baráti jellegű kapcsolatban.

Ugyanakkor Te se várj személyes információkat a másiktól - vagyis, ha nem akarod kiteregetni a szennyest, mástól se várd el.

2. Legyél reális a dinamikával kapcsolatban!

Nagyon jó, ha valakivel megoszthatod az ebédidőt, a kávészüneteket, de nem feltétlen kell ennél többnek lennie. És jó, ha el tudod fogadni, hogy ez teljesen más működés, mint egy bizalmon alapuló valódi barátság, az irodán kívül.

Megbecsülendő, ha van egy „bajtársad” az olykor stresszes környezetben, ahol valójában mindenki azért van, hogy a munkáját végezze, és EZ A prioritás – vagyis az kellene, hogy legyen. Ha ezt észben tartod, kevésbé lesz csalódás, amikor a munkát fogják választani a barátságod helyett, ha éppen olyan „szelek fújnak”.

3. Legyenek tiszták az elvárások!

A határok döntő fontosságúak a munkahelyi barátságokban (is). Rendben van, ha szocializálódsz a munkatársaiddal, de a kapcsolataid nem gátolhatják a teljesítményedet.

Valahogy úgy kellene működnie, hogy egyértelmű legyen minden érintett számára, hogy mit várhattok el egymástól és mit nem, attól függetlenül, hogy szuper jól érzitek magatokat egymással ebéd közben.

A barát és a kolléga közötti egyensúly megtalálása trükkös és elengedhetetlen. Érdemes előre meghatározni, hogy milyen típusú dolgokat vagy hajlandó megosztani, és miket nem ahhoz, hogy egészséges határokat tudj kialakítani.

4. Maradj célorientált!

Vagyis hű a céljaidhoz. Bizonyos barátságok elbizonytalaníthatnak abban, miért is jársz be dolgozni oda, ahova. Olykor csábító lehet lojálisabbnak lenni bizonyos emberekhez, mint a céghez, ahol dolgozunk. Valójában mindannyian egy célért vagytok ott - és remélhetőleg ez tisztán is van kommunikálva. Ebből az is fakadhat, hogy a barátság lekorlátozódik a munkahelyi kontextusra. Ezért is kell folyamatosan a saját céljaidra fókuszálni és ennek megfelelően cselekedni és viselkedni.

5. Ne beszélj csúnyán a főnöködről!

Bár elsőre talán nem tűnik nagy dolognak, ha a főnököddel kapcsolatban bizonyos minősítéseket megengedsz magadnak, azonban mások szemében ez elég negatív szemben tüntethet fel Téged. A saját céljaidat akadályozhatod vele. A főnökökre való panaszkodás sok munkahelyen az „élet része”, de jó, ha tisztában vagy azzal, hogy meddig mehetsz el és ügyelsz is rá, hogy kinek, mit mondasz. Elképzelhető, hogy valaki csak arra vár, hogy hibázz és máris helyzetelőnybe kerül.

6. Ne hagyd, hogy kihasználjanak!

Ne engedd, hogy bárki kihasználjon. Míg egyes munkatársaid talán valódi barátságot és kapcsolatot keresnek, mások talán csak keresnek valakit, akire rázúdíthatják a munka nagy részét, vagy aki segít fedezni őket, ha hibáznak, vagy éppen nem dolgoznak. Ha azt tapasztalod, hogy valaki folyamatosan szívességeket kér Tőled a munkahelyeden, de Te nem kérheted ugyanezeket a szívességeket, akkor ez egy egyoldalú helyzet, amelyet azonnal meg kell szüntetni.

A határok meghúzása nélkül lehet élni, de nem érdemes! Többek között azért sem, mert honnan tudhatná bárki, hogy mi az, ami belefér számodra, és mi az, ami nem, ha Te nem mondod. Nincs két egyforma ember, nincs két egyforma helyzet, így nincsenek erre sablonok.

Ha úgy érzed, hogy segítségre van szükséged a határaid meghúzásában, fordulj hozzám, tudok segíteni. Elérsz a gertrud@kiralygertrud.hu email címen vagy a honlapomon keresztül.

Kapcsolódó cikkek:

Mi az az asszertív kommunikáció és miért hasznos?

Húzd meg a határaidat!

Mit ér a határ, ha nincs kimondva?

A SZEMÉLYES FEJLŐDÉSEDBŐL NEM CSAK TE, HANEM A KÖRNYEZETED IS PROFITÁL!

Ezek is érdekelhetnek: