A kaotikus vezető, aki maga a káosz

Hogyan élhetjük túl? Aki dolgozott már olyan vezetővel, aki mindig káoszt teremtett maga körül, vagy lételeme volt a dráma, az valószínűleg tudna erről mesélni...

A kaotikus vezető, aki maga a káosz

A hatékony vezetők olyan környezet megteremtésén dolgoznak, ami stimulálja, motiválja, fejleszti az embereket, akik aztán cserébe a lehető legjobb teljesítményüket nyújtják.

Viszonylag sok, amúgy jól képzett, szakmailag felkészült vezetőnek egyszerűen igénye van rá - vagy lételeme - , hogy olyan kaotikus kultúrát hozzon létre, ami a körülötte lévőket a szorongás elég magas szintjén tartja.

Talán tényleg úgy vélik, hogy a nyugodt kultúra az aktivitás és a cél hiányát jelenti – a stressz és a káosz pedig nagyobb hajtáshoz és energiaszinthez vezet - már csak az adrenalin miatt is.

Kutatások is alátámasztják, hogy az embereket a teljesítmény jobban motiválja, mint a stressz, és sokkal többet is tudnak teljesíteni, ha nyugodt, békés és biztonságos környezetben vannak. 

Mit tehetsz, ha a munkahelyeden káosz, feszültség és dráma uralkodik?

Egyedül nagy valószínűséggel nem tudod megváltoztatni a kultúrát és a munkahelyváltás sem mindig megoldható. Az alábbi néhány lépéssel legalább a saját életedet könnyítheted (és óvhatod) meg:

Ismerd meg azt, amiben vagy – mielőtt azoknak a folyamatoknak a szószólójává válnál, amelyek segítségével hatékonyabban lehet dolgozni, alaposan gondold végig a jelenlegi helyzetet– mindent, a zajszinttől a munkamennyiségig, a közös projekt részletekig. Hol vannak, miben rejlenek a fő stresszfaktorok?

Húzd meg a határaidat – annak vonatkozásában, hogy mit tudsz, és mit nem tudsz kezelni. Bizonyos fokú stresszt viselni kell / érdemes, azonban azt, ami főleg hosszabb távon kifejezetten romboló, azt már nem. Amikor tudod, hogy hol vannak a határaid, akkor azt is tudod, hogy mikor kell felszólalni – és mikor elsétálni.

Állj ellen a mikromenedzsmentnek – eltekintve azoktól a vezetőktől, akik valójában inkompetensek, a legtöbb munkahelyi káosz a mikromenedzsmentből ered. Általában egy óriási nyomásból származik, aminek hátterében az eredmények elérése van, ezért ha meg akarod védeni magadat és ebben a kultúrában egy alternatív munkastílust kívánsz képviselni, akkor nagyon eredményorientáltnak kell lenned. Nincs annál meggyőzőbb érv, minthogy „ez jobban működik”.

Ne hagyd, hogy eltapossanak – azok a vezetők, akik hajlanak különböző kifogásokkal elvetni az új ötleteket, nem csak káoszt, hanem apátiát és zavart is keltenek. Végül ezek a rossz érzések elégedetlenséggé növekszenek az alkalmazottak körében, de sajnos a vezető figyelmém kívül maradnak. Tanulj meg úgy beszélni, hogy meghallják amit mondasz, és ha már itt tartunk, a megoldásokra fókuszálj, DE egyszerre csak egy dologra.

Keresd a jó dolgokat – a kaotikus vezetők inkább arra buzdítanak, hogy félig üresen lásd a poharat, a félig tele helyett. A negatív vezetés még több negativitáshoz vezet. Nehéz feladat, mert nagyon meg kell azért dolgozni, hogy a pozitív oldalon maradj. Próbálj meg a jó dolgokra rámutatni és valami pozitívval hozzájárulni a munkában töltött időhöz.

Légy példakép – járj elő jó példával és állíts be egy standardot az ésszerűtlen elvárásokkal szemben. Tartsd fenn a magad egészséges határait, pl. „Este 7 óráig fogadom az emaileket lés a telefonhívásokat.”. Minél többet adsz, az annál inkább elvárássá válik. Lépj ki az ördögi körből, teremts magadnak egy kiegyensúlyozott életet és tartsd is fenn.

Ismerd a saját értékeidet – a kaotikus vezetőknek van egy közös jellemvonásuk: gyorsan ismerik fel a hibákat és a hiányosságokat, de még a rendkívüli teljesítményeket és erőfeszítéseket is lassan veszik tudomásul. Ez nem csak leértékelő, hanem a legrosszabb fajta vezetés. Ennek ellensúlyozására ismerd el a saját teljesítményedet és adj figyelmet a sajátod mellett a csapatod hozzáadott értékeinek is.

A kaotikus kultúra egy bomlasztó kultúra. 

Tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy túlélj egy kaotikus vezetőt, DE mindenekelőtt, ne hagyd elhitetni saját magaddal, hogy ez egy elfogadható módja az életnek, vagy a vezetésnek. Emelkedj a meglévő vezetés működési zavara fölé és legyél példája egy olyan vezetésnek, ami egészségesen működik.

VEZESS ÉS VISELKEDJ TUDATOSAN!

Nézz körül a Tudástár Letölthető anyagai és Tesztjei között is!

Regisztrálj a Club -ba  és fejleszd az ún.'"soft" készségeidet, mint pl. időgazdálkodás, kommunikáció, konfliktuskezelés, kérdezéstechnika!

Ezek is érdekelhetnek: