A vezetővé válás 21 Lépése

Rengeteg lista szól arról, hogy a vezetőknek mit nem kellene csinálniuk. Az alábbi megközelítés inkább arról szól, hogy mit kellene tenni, amikor valaki vezetői szerepbe kerül.

A vezetővé válás 21 Lépése

A legelején talán még könnyebb azokra a dolgokra fókuszálni, mit nem kellene csinálni, mint pl. elérhetetlennek lenni, favorizálni bizonyos embereket, és mondjuk a félelemre építeni az autoritásunkat. 

Ezek a dolgok valóban fontosak, ám ha csak arra koncentrálunk amit „nem kellene” tenni, akkor elég nehéz idők elébe nézünk, a haladás és a fejlődés vonatkozásában.

Az alábbi 21 lépés olyan vezetővé segíthet válni, akire büszkék lehetünk, és akit az emberek megtisztelnek többek között azzal is, hogy követik:

1. Figyelj az elvárásokra – új vezetőként nem kell természetesnek venni sem a titulust, sem a szerepet. Azért mert vezető lettél, nem azt jelenti, hogy neked kell mindent kitalálni.

2. Növeld a kompetenciáidat és fejleszd a készségeidet - új vezetőként (is) nagyon fontos a rendszeres tanulás, fejlődés. Ha csak annyit teszel, ami éppen elegendő, akkor eljöhet az a nap, amikor az már nem lesz elég jó.

3. Tanulj meg hallgatni - esélyes, hogy a csapaton belül sokan - ha nem mindenki - többet tud nálunk, az adott cég üzleti aspektusairól. Vezetőként tiszteld mások tapasztalatait.

4. Légy alázatos - új vezetőként az alázatosság egy "must have" készség, amit egyszerűen meg kell tanulni és gyakorolni is kell, újra és újra.

5. Légy a hiányzó láncszem - új vezetőként ismerd fel, hogy bár a csapatod nagyon ügyes lehet, annak is oka van, hogy ebbe a szerepbe kerültél oda. Egy olyan perspektívát hozhatsz, ami talán hiányzott onnan. Tudd meg, mi az, és győződj meg arról, hogy ezt ők is tudják.

6. Mindenkiről megfelelően beszélj - új vezetőként ne kritizáld a csapatnak a felső vezetést és fordítva sem. Egyik oldalon sem nyerhetsz vele pontokat.

7. Légy a védelem és a pajzs - új vezetőként védd meg az embereidet a felülről vagy kívülről jövő felesleges maceráktól és bármilyen felesleges drámától.

8. Alapozd meg a bizalmat – új vezetőként tegyél meg mindent azért, hogy az emberek tudjanak bizalmat adni, arra rászolgálni, és hogy ennek közös kialakítása kiemelt fontosságú legyen a csapat számára.

9. Fejleszd ki a hatodik érzékedet – új vezetőként hangolódj rá arra a képességre, hogy ha bemész egy szobába, akkor érzékeled az ott lévők hangulatát.

10. Tudd, hogy mi a fontos, és mi nem – új vezetőként hagyd figyelmen kívül a triviális kihágásokat és engedd el őket, kivéve, ha valami nagyobb dologhoz kapcsolódnak - viszont soha ne hagyd figyelmen kívül a súlyos kihágásokat.

11. Légy a mediátor, a coach és a mentor egy személyben – új vezetőként azonnal tegyél lépéseket a nézeteltérések, viták, viszályok és széthúzások ellen.

12. Beszélj nyíltan – új vezetőként kerüld a szarkazmust, a tiszteletlenséget és a pletykát. Ne hagyd, hogy a pillanat hevében bármi olyat mondj, ami rossz fényt vet rád - mintha kevésbé lennél őszinte, becsületes és kedves.

13. Törekedj olyan munkahely kialakítására, aminek a tisztelet áll a középpontjában – új vezetőként elvárható, hogy a csapat összes tagjával együtt törekedj az egymás felé való tisztelet megadására és annak elnyerésére.

14. Érd el, hogy a jellem számítson – új vezetőként tedd a feddhetetlenséget és a jellemet a vezetésed alapjává. Ne feledd, hogy a példamutatás mindig a vezető feladata.

15. Értékeld a tetteidet – új vezetőként értékelj mindent, amit teszel, mégpedig azért, hogy meghatározhatólegyen, vajon azt a hatást érted-e el, amit akartál. Ha esetleg nem egyértelmű hogyan, tanuld meg használni az adatokat, hogy megérthesd a győzelmeidet és a hibáidat.

16. Tudd, hogy mi a sürgős és mi nem – új vezetőként tudd meghatározni, hogy melyek az igazán sürgős feladatok. Honnan tudhatnák a többiek, ha ezt nem közvetíted?

17. Légy hajlandó beismerni, ha valamit nem tudsz – új vezetőként (is) légy tudatában, hogy csak azért, mert vezetők vagy, nem kell tudnod mindenre a választ. Amikor megtörténik, mondd ki, érdeklődj, nézz utána, tanulj.

18. Mindenkivel udvariasan bánj – új vezetőként (is) úgy bánj az emberekkel, ahogy szeretnénk, hogy veled is bánjanak és vedd figyelembe a másik ember igényeit is.

19. Fókuszálj a küldetésre – új vezetőként bármit is teszel, az a küldetést szolgálja, függetlenül attól, hogy milyen zavaró-, vagy külső tényezők befolyásolják a képet.

20. Ne toleráld az intoleranciát – új vezetőként SOHA ne viseld el a bigott, erőszakoskodó, félrevezető, manipuláló, gyanús viselkedéseket.

21. Légy példakép – új vezetőként ugyanis ez alapján fogják mérni a vezetésedet - ezért mindig jó példaként tűnj fel.

Mielőtt vezetővé válsz, a siker saját magad fejlődéséről szól, amikor vezetővé válsz, akkor a siker már a többiek fejlődése lesz!

VEZESS ÉS VISELKEDJ TUDATOSAN!

Nézz körül a Tudástár Letölthető anyagai és Tesztjei között is!

Regisztrálj a Club -ba  és fejleszd az ún.'"soft" készségeidet, mint pl. időgazdálkodás, kommunikáció, konfliktuskezelés, kérdezéstechnika!

Ezek is érdekelhetnek: