Hogyan inspirálhatjuk vezetőként a csapatot?

Inspirálni, azaz lelkesíteni, adott esetben ihletet adni, vagy akár megteremteni azt a fajta hangulatot, ami aztán „szárnyakat ad”.

Hogyan inspirálhatjuk vezetőként a csapatot?

A vezetők számára mindig sarkalatos kérdés, hogyan tudják ösztönözni a munkatársaikat a kitűzött célok elérésében.

Az eddigi eredmények túlszárnyalása, új magasságok elérése, mind-mind inspiráció kérdése (is). 

Az benne a jó, hogy meglehetősen ragályos is lehet, és a „fertőzöttek” simán magukkal ránthatják a többieket is a még nagyobb, még jobb eredmények eléréséhez.

Mit tehetünk hozzá vezetőként, hogy egy igazán inspirált csapatot tudjunk magunkénak?

1. Lobbantsuk lángra a szenvedélyt!

Amikor az emberek szenvedélyesek, extra teljesítményre képesek, azaz még többet és még keményebben dolgoznak. Egy inspiráló vezető ezt a szenvedélyt maga gyújtja be. Mivel a szenvedély (is) ragályos, így először a vezetőnek saját magában kell felébreszteni és aztán rájönni, hogyan transzformálhatja át csapat szinten is.

2. Tápláljuk a hitet!

Az emberek inspiráltabbak akkor, ha megvan a hitük a saját sikerük vonatkozásában, és ezt a hitet táplálni kell. Valamennyiünkben van valamilyen kiválóság, és vezetőként abban kell segítenünk a munkatársakat, hogy ezt ki is bontakoztassák. Támogatnunk kell a saját képességeikbe vetett bizalmukat. Amikor meg vagyunk győződve arról, hogy sikeresek leszünk, akkor az egy önbeteljesítő jóslattá válhat!

3. Mutassuk meg, hogy minden lehetséges!

Az emberek nagyobb hittel bírnak, ha van egy tervük, vagy egy szemléletmódjuk, ami megmutatja, hogyan legyenek sikeresek. Ezért meg kell nekik mutatni, hogy mit kell tenniük, hogy elérjék a célokat. Aztán pedig hagyni őket, hogy kövessék a tervet, és hogy megtapasztalják, ha sikeresen teljesítik, akkor ők is sikeresek lesznek.

4. Gondoskodjunk célokról!

Az emberek sokkal inspiráltabbak akkor, amikor olyan dolgokat próbálnak elérni, amiknek nagy a jelentősége, mert ettől kapnak céltudatosságot és vágyat, a sikerre. Vezetőként meg kell találni ezeket a magasabb célokat, majd kialakítani a vágyat a csapatban annak eléréséhez.

5. Ösztönözzük őket a közreműködésre!

Lehetetlen kategória arra kényszeríteni egy csapatot, hogy csak úgy inspirálódjon, ezért fontos, hogy ösztönözzük őket az aktív részvételre, a közreműködésre azáltal, hogy lehetőséget kapnak valami különleges, valami elképesztő eredmény elérésére. Vezetőként hatékonyabb lehet kérni, mint mondani, hogy mit csináljanak. Amikor pedig elfogadják ezt az invitálást, akkor ezzel együtt elfogadják a siker elérésével kapcsolatos felelősségre vonhatóságot is ÉS ezzel együtt nő a siker valószínűsége is!

6. Ismerjük el az eredményeket!

Szükség van néhány kisebb, könnyebben elérhető sikerre, eredményre és aztán azok elismerésére. Minél inkább megtesszük, annál inspiráltabbá válik a csapat, mert ezzel ők is elkezdik látni a cél irányába való haladásukat. Fontos, hogy amit elismerünk, az ismétlődjön és továbbra is ösztönözzük a csapatot a siker érdekében.

7. Hatalmazzuk fel a csapatot, azaz adjunk jogosultságokat!

Minél inkább fel vannak hatalmazva a beosztottak, tehát minél több felelősséggel, erőforrással, információval bírnak, annál jobban magukénak érzik a feladatot, a célt. Ennek a legjobb módja, az eredményekre vonatkozó felelősségben tartás. Ha ezt megtesszük, akkor lehetővé válik számukra, hogy a kontroll, az irányítás, azzal kapcsolatban, amit tenniük kell, náluk maradjon és ha azt látják, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy kellene, változtatni is tudnak rajta.

#Szerinted van még valami, amivel egy vezető inspirálhatja a csapatát?

VEZESS, ÉS VISELEDJ TUDATOSAN!

#400szobanavezetesrolvezetoknek

Ezek is érdekelhetnek: