Hogyan tűzzünk ki hosszú- és rövidtávú célokat?

A hosszú- és rövidtávú célok kitűzése többek között azért is fontos, mert egyfajta ütemtervként szolgálnak, amely elvezet oda, ahova el akarsz jutni a karriered során.

Hogyan tűzzünk ki hosszú- és rövidtávú célokat?

Még akkor is, ha nem minden úgy működik, ahogy tervezted, a célok meghatározása legalább tisztán tartja a fókuszt. 

Annak meghatározása, hogy milyen dolgokat szeretnél szakmailag elérni, abban segíthet, hogy hatékonyabbá és motiváltabbá válj mind hosszú-, mind rövid távon.

A karriered célja  - csak hogy egyértelmű legyen - az a cél, amit a szakmai életedben el szeretnél érni és a megértésed arról, hogyan tervezel oda eljutni. 

Miért fontos a célok meghatározása? 

A tervezéssel együtt azért, mert rálátást adnak arra is, hogy elég jól végzed-e a munkádat ahhoz, hogy megfelelj ezeknek a személyes elvárásoknak. Azzal, hogy végiggondolod, mit akarsz elérni rövid-, és hosszú távon, felkészültebbé, stratégiailag gondolkodóvá és konncentráltabbá válsz.

Célkitűzés nélkül soha nem láthatod egyértelműen, hogy hova jutottál - inkább csak sodródsz. A célkitűzésnek köszönhetően, nyomon követheted, hogy milyen jól teljesítesz növekedés szempontjából, és milyen területeken vannak hiányosságaid. A rövid távú célok elérése a teljesítményedre hathat ösztönzőleg. A hosszú távú célok teljesítése a szakmai jövődet alakíthatja.

Milyen rövid távú szakmai céljaid lehetnek? 

Sokan gondolkodnak úgy, hogy a rövid távú célok az ugródeszkák ahhoz, hogy hosszabb távon elérjék a nagyobb célokat. Ezek egyrészt reális dolgokat jelölnek, másrészt néhány hónap, vagy max. egy év alatt teljesíthetők. A rövid távú célok kapcsolódhatnak egy nagyobb célhoz, vagy önálló célok is lehetnek saját magad és munkád fejlődése érdekében.

Az alábbi lista ilyen célokat tartalmaz: 

1.Tanulj meg egy új készséget!

Bár a készségek elsajátítása egy folyamat, amellyel lépést kell tartanod a rövid távú célokra kitűzött időhatárokon túl is - tehát folyamatosan -, mégis nagyszerű választás lehet a karriered szempontjából. Gondolj az iparágra, ahol dolgozol, és a pozícióra, amiben jelenleg vagy. Keress olyan kompetenciákat, amelyek hasznosak lehetnek ebben a szerepben.

Pl. ha marketinggel foglalkozol, de nincs túl sok tapasztalatod az Instagram marketingjével kapcsolatban, elvégezhetsz egy online tanfolyamot, amely kifejezetten erre a platformra összpontosít. Egy új készség elsajátítása hasznos rövid távú cél lehet az "elméd élességének" megőrzéséhez és az önéletrajzod összképének javításához.

2. Készíts egy szakmai weboldalt! 

A digitális hatás és az identitás nagyon fontos lehet a szakmai sikered szempontjából. Az a potenciális munkáltató vagy ügyfél, aki érdeklődik arról, hogy ki vagy, és az eddigi munkáidról is, további információkat fog keresni a neten. Egy weboldal létrehozása hozzátehet a szakmai megjelenésedhez és hozzáférhetőbbé teheti számodra az új lehetőségeket.

3. Fejleszd a kommunikációdat!

A hatékony kommunikáció a zökkenőmentesen üzleti tevékenység kulcsfontosságú része. A kommunikációs képességek fejlesztése javíthatja  - nem csak - a munkahelyi kapcsolataidat, és a hatékonyságodat is. Amellett, hogy a csapatban való együttműködéshez is szükséges, ezen keresztül pedig a célok közös telejesítéséhez, a vezetőiddel és a kolllégáiddal folytatott hatékony kommunikáció szintén lendíthet a karriereden.

4. Olvass a szakterületednek megfelelő könyveket (is)!

A munkakörödhöz kapcsolódó könyvek olvasása olyan gyakorlat, amely segítheti a munkád hatékonyságát és új információk gyűjtését a szakterületeden felmerülő témákkal kapcsolatban. Az ilyen típusú könyvek olvasása iránti elkötelezettség kiváló rövid távú cél, mivel az időtartamot az oldalak száma határozza meg. Rengeteg olyan ismeret, információ áll rendelkezésedre, amelyek javíthatják a munkád színvonalát és ezen a keresztül a karriered esélyeit is.

Milyen hosszú távú szakmai céljaid lehetnek? 

A hosszú távú célokhoz több tervezés, elkötelezettség és idő kell, mint rövid távúakra. Röppályaként mutathatják, hogy hová szeretnél eljutni a karrieredben az elkövetkező években . A hosszú távú karrier célok szélesebb sprektrumot fednek le, mint a rövid távúak. Nem rendelkeznek meghatározott ütemtervvel, és több évig eltarthat a teljesítésük.

Az alábbi lista ilyen célokat tartalmaz:

1. Szerezz egy releváns diplomát!

Mivel a főiskolai vagy egyetemi végzettségnek valóban van egy meghatározott ütemterve, ez hosszú távú célnak minősül, mert több év és sok odaadás szükséges a teljesítéséhez. Az egyetemre járás és a diploma megszerzése - bármilyen szinten is - az első hosszú távú cél, amelyet a legtöbben a jövőbeni karrierjük biztosítása érdekében tűznek ki.

2. Törekedj az előléptetésre!

Ez egy általános hosszú távú cél a szakmai világban. Az előléptetés megtiszteltetés, amely leírja a munkamorálodat és elismeri a munkáltatónál eltöltött évek során elért erős teljesítményedet. Megkülönböztetést mutat, hogy sikeres voltál a munkádban, és egyben barométer a szakmai teljesítményed mérésére is. Ennek a mérföldkőnek való megfelelés az egy évtől a néhányig is eltarthat. 

3. Publikálj!

Akár tudományos, vagy szakmai felületen, cikk vagy könyv formájában, a lényeg, hogy számos területen jelentős eredményeket hozhat. Ez egy hosszú távú cél, amely sok szakember számára kevésbé vonnzó a teljesítéshez szükséges erőfeszítés és idő miatt.

Lehet, hogy nem vagy szakértő az írásban, de szakértő lehetsz a saját szakmai témádban. Ha olyan iparágban vagy területen dolgozol, amelynek olvasóközönsége lehet - és kevés olyan van, aminek nincs -, fontold meg, hogy szánsz egy kis időt arra, hogy megírod, és közzéteszed.

4. Tűzz ki magadnak felsővezetői pozíciót!

Igen, tudom, hogy ez nem feltétlen a "megszerezhető" kategória. DE jó, ha tudod, hogy önmagában a vezetői szerep felajánlása a vállalaton belül, azt mutatja, hogy hajlandó vagy nagyobb felelősséget vállalni a többi munkatárs irányításáért, és ez fontos információ - rólad. Az is biztos, hogy pl. az  üzletági vezetővé válás hosszabb időt vehet igénybe, mint mondjuk egy éves szintű fizetésemelést elérni, de kitűnő hosszú távú cél lehet.

Mire érdemes még figyelni?

A rövid és hosszú távú kitűzésekor egyaránt fontos, hogy a cél:

  • reális legyen - mert a sikertelenség mögött sokszor a realitás hiánya van; a kezdetektől fogva elérhetetlen cél nagy valószínűséggel nem fog sikerülni.
  • konkrét legyen - gyakori hiba, hogy a cél túl általános; ezzel szemben, ha konkrét, az megkönnyíti annak az útnak a követését, amely a cél eléréséhez vezet.
  • tervezhető / mérhető legyen - miután eldöntötted mit szeretnél elérni, az következik, hogy milyen lépések kellenek ahhoz, hogy el is érd.
  • jelentsen kihívást - a fejlődés lehetősége nem a könnyű helyzetekben rejlik; hosszabb távon a nehezebb feladatok fogják támogatni a karrieredet.

A saját magad vonatkozásában pedig a rugalmasság és a pozitív hozzáállás legyen még társad ezen az úton. Soha nem tudhatod, hogy mit dob az élet, milyen nehézségekkel találkozol, főleg a hosszútávú célok vonatkozásában.

Legyél nyitott az utadba kerülő változásokra, alakítsd át a  cselekvési tervedet a céljaid elérése érdekében - ha szükséges -, és tartsd fenn a pozitív hozzáállást. A kitartás és az optimizmus két varázslatos összetevő bármely hosszú vagy rövid távú cél megvalósításában.

Bízom benne, hogy segítenek a fenti tippek, de ha úgy érzed további támogatásra van szükséged, állok rendelkezésedre. Akár a www.skillclub.hu oldal készségfejlesztést támogató cikkei is segíthetnek, vagy foglalj időpontot hozzám a gertrud@kiralygertrud.hu e-mail címen vagy a honlapomon.

A SZEMÉLYES FEJLŐDÉSEDBŐL NEM CSAK TE, HANEM A KÖRNYEZETED IS PROFITÁL!

Ezek is érdekelhetnek: