Karrierváltás - nagylevegő és ugrás? Pro és kontra érvek a gyors karrierváltás mellett

Új karrier felé kacsintgatsz? Az emberek többféle okból szoktak karriert váltani. Talán megváltoztak a karriercéljaid vagy az értékeid; új érdeklődési körök felé fordultál, amiket szeretnél a munkádban is megtapasztalni és használni; de az is lehet, hogy több pénzt szeretnél keresni, vagy éppen rugalmasabb munkaidőben dolgozni. Vagy talán elvesztetted a munkádat?

Karrierváltás - nagylevegő és ugrás? Pro és kontra érvek a gyors karrierváltás mellett

A gyors karrierváltás egy meglehetősen relatív dolog, hiszen kinek - mi számít gyorsnak?

Valószínűleg már az is, hogy ezen gondolkodsz, egy folyamat eredménye.

Többször lefuttattad már magadban a jelenlegi helyzetet, és ki is értékelted ...  a végeredmény valahogy mindig ugyanaz: az, ami most van, több szempontból sem kielégítő számodra.

Persze attól is lehet gyors, hogy bár nem két nap alatt döntesz, hanem egy tudatos folyamat eredményeként, vagyis felkészülten, de nem évek kellenek hozzá, és nem igényel több éves tovább- vagy új szakmai képzést sem ...

Egyáltalán miért szoktak az emberek önszántukból karriertváltani?

Általában személyes döntésből fakadóan, ami mögött sokféle tényező bújhat meg pl. ilyenek:

  • nem megfelelő fizetés

  • túl sok stressz

  • sérül a munka- és magánélet egyensúly

  • új kihívások keresése

  • kiégés

  • motiváció hiánya

Milyen lehetőségek rejlenek a váltásban?

A legtöbben talán a boldogság érzését, a teljességet és az elégedettséget emelik ki. Természetesen jelen lehet a kevesebb stressz és a több pénz, több lehetőség is, amik szintén hozzájárulnak az előzően felsorolt érzésekhez.

Milyen érvek szólnak amellett, hogy ugorj bele valami újba és próbáld ki magad?

1. A jelenlegi munkádra viszonylag alacsony értékelést tudnál adni - vannak rendszeresen visszatérő témák, helyzetek, körülmények, amelyek újra és újra, és leginkább lehúznak. Mindez kapcsolódik ahhoz, amit csinálsz, a céghez, ahol dolgozol és az emberekhez is, akikkel dolgozol. Az is lehet, hogy az elégedetlenséged nem mind a háromhoz kötődik, de ha legalább kettő nem ok, akkor azt már nem tudja ellensúlyozni a harmadik - hosszabb távon talán már az sem elég, ha csak egy nem az, aminek szeretnéd.

2. A részedről preferált tevékenységek, készségek, értékek nem kapnak teret a jelenlegi munkád során - és nincs olyan alternatíva a cégnél, hogy ezen változtatni lehessen. Ami korábban kielégítő volt, az ma már nem - hiszen közben sokat tanultál, fejlődtél, új készségekkel gazdagítottad magad, de valahogy nem tudod kihasználni megfelelően.

3. Körülnéztél a piacon és látod, hogy vannak lehetőségek - ez nem felületes körülnézést jelent, hanem azt, hogy kicsit jobban belemész az iparági körülményekbe, a szakmai berkekbe, hol-milyen a jelenlegi helyzet (igen, ez nem a hipp-hopp döntés tipikus jellemzője, de kihagyhatatlan, vagyis biztonságosabb). Keress személyes kontaktokat pl. a LinkedIn-en, vagy a volt csoporttársaid is segítségül szolgálhatnak. Ne feledd, az információ hatalom!

4. Rendelkezel némi saját élménnyel azzal az újjal kapcsolatban, amibe ugranál - ez valószínűleg a saját szabadságod és szabadidőd rovására mehet, de megéri! Arra gondolok, hogy válj "árnyékká"! Keress olyan lehetőséget, ahol pár órán vagy akár napon keresztül megfigyelheted azt a munkát, ami érdekel. Lehet, hogy furcsán néznek rád a kérés miatt, de talán ez legyen a legkevesebb, és ehhez is használd a kapcsolati hálód!

5. Ki is próbáltad - miután megfigyelted! Ha blogger akarsz lenni, akkor publikálj pár cikket magáért a megjelenésért cserébe, és nézd meg, hogy leszel vele és benne. Nézz utána, hogy a célterületedhez kötődően milyen önkéntes és szabadúszó lehetőségek vannak, és vesd be magad! Ennél jobban semmi nem tudja megmutatni, hogy neked való-e az adott munka, vagy sem.

6. Megnézted, hogy vannak-e olyan területek, amelyeken érdemes magad fejleszteni az új munka szempontjából - olyan online, vagy - jelenleg ugyan ritkább - offline kurzusokra, akár hétvégi szemináriumokra gondolok, amik sokat hozzátehetnek az indulásodhoz. Ehhez kifejezetten az adott szakmán belüli csoportokban kell érdeklődnöd - mit érdemes és hol elvégezni. 

7. A meglévő készségeidet sem hagytad parlagon  - és kihasználsz minden lehetőséget, hogy frissen tartsd őket! Ezt akár még a jelenlegi munkahelyeden is kiaknázhatod, ha van olyan lehetőség, ami ezt lehetővé teszi és mondjuk arra irányul, ami Téged is érdekel - ráadásul fejlődhetsz is benne, általa.

8. A meglévő ismereteidet, jól bejáratott készségeidet tudnád hasznosítani iparágon belül, de más cégnél, vagy iparágon kívül - alternatív szerepekben is gondolkodhatsz, pl. programozóként helyet találhatsz a projektmenedzsmentben is, kereskedelmi üzletvezetőként pedig a kereskedelmi vállalati toborzásban - szóval légy kreatív!

(Bizonyos szempontból az is ide tartozhatna, ha valaki azért akar váltani, mert elvesztette a munkáját és adódik egy új lehetőség, vagy éppen keresi azt. De szerintem ez egy másik helyzet, és ezért ezt most nem hozom be.)

Milyen érvek szólnak amellett, hogy NE ugorj bele valami újba?

... legalábbis egyenlőre.

1. Hirtelen felindulásból tennéd, mert eleged lett - én követtem el ilyen hibát és kb. 3 nap alatt kiderült, hogy nem kicsit ... majd félév munkahelykeresés követte. Szóval ha ugrasz is, CSAK felkészülten.

2. Ha az előbbi érvek közül legalább az elsőt és a harmadikat nem tudod kipipálni.

3. Ha fogalmad sincs mihez kezdenél, csak azt tudod, hogy azt nem, amit most.

4. Ha vannak még kiaknázatlan lehetőségek a jelenlegi munkahelyeden - de még nem néztél utána és még akár érdekesek is lehetnek számodra.

5. Ha a meglévő képességeid még nincsenek a top-on - vagyis ezeket sem aknáztad még ki igazán, de még csak nem is támaszkodhatsz rájuk.

A gyors karrierváltás szerintem akkor lehet sikeres, ha tudatosan felkészülünk rá, és megelőzi némi kutatás is, ami körbejárja a lehetőségeket.

Más kérdés, ha nem önszántunkból tesszük, mert akkor egyrészt kevésbé van vesztenivalónk, másrészt meg nincs az a biztonságos, ugyan már rég nem komfortos zóna, amit nem olyan könnyű feladni az előbbi (biztonságos) jellemzője miatt.

Amiben biztos, hogy hiszek, hogy a karrierünkkel való elégedettség nagyban hozzájárul az életünk minőségéhez. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy azt csinálom, amit szeretek, amiben hiszek, és amivel azonosulni tudok ... és kockáztatni nekem is kellett érte.

Szóval, ha a teljességet és az elégedettséget keresed, én az ugrásra bíztatlak, és még akkor is a tudatosra, ha nem önszántadból teszed - mert azt mindig érdemes kideríteni mi lenne az igazán Neled való munka. Ha ebben segítségre van szükséged, ajánlom a www.skillclub.hu karriermenedzsment témával foglalkozó cikkeit, kérdőíveit és a személyes konzultációt is. Utóbbira foglalj időpontot hozzám a gertrud@kiralygertrud.hu e-mail címen vagy a honlapomon.

A SZEMÉLYES FEJLŐDÉSEDBŐL NEM CSAK TE, HANEM A KÖRNYEZETED IS PROFITÁL!

Ezek is érdekelhetnek: