Miben nyilvánulhat meg a vezető bizonytalansága?

Mint coach, szeretem hallgatni a vezetők történeteit, mert ez egy kiváló lehetőség többek között arra is, hogy megismerjük az illető bizonytalanságai. Ez a bizonytalanság pedig a vezető fejlődésének egyik kulcsa is lehet

Miben nyilvánulhat meg a vezető bizonytalansága?

Érdekes tapasztalás, hogyan viszonyulnak ehhez a témához és mit kezdenek vele. 

Adott esetben minek, vagy éppen kinek tulajdonítják. Vagy éppen észre sem veszik.

Legtöbbször- ha jól figyelünk-, már a történetekből megállapítható, hogy milyen vezető valaki és hogy hol vannak a bizonytalanságai.

Milyen jelei vannak a bizonytalanságnak?

1. Néhány vezetőnek mindig a figyelem középpontjában kell lennie.

Bizonytalanságuk abból fakad, hogy esetleg nem hallják meg őket, ezért lehetetlenné teszik, hogy ez megtörténjen.

2. Néhány vezetőnek mindig igaza kell hogy legyen, ezért problémája van a sajátjától eltérő nézőpontokkal.

Bizonytalanságuk abból fakad, hogy a saját információjuk vagy perspektívájuk lehet, hogy nem a legjobb, ezért tesznek róla, hogy a saját véleményük legyen az egyedüli, ami számít.

3. Néhány vezetőnek le kell aratni a babért akkor is, ha a munkát mások végezték el.

Bizonytalanságuk a saját tehetségük, képességeik és önmaguk értékeléséből fakad, ezért folyamatos megerősítést igényelnek.

4. Néhány vezető megfélemlítéshez, zsarnoksághoz és fenyegetéshez folyamodik.

Bizonytalanságuk a saját magányukból fakad, így másokhoz csak néhány, korlátozott számú viselkedésmóddal tudnak viszonyulni.

5. Néhány vezető gyorsan átteszi/ledobja a felelősséget.

Bizonytalanságuk annak a képességüknek a hiányából fakad, hogy a hibákat elviseljék, így nem tudnak a probléma megoldására fókuszálni.

A példákból is látható, hogy a vezetés sokszor egy belső narratíva külső megnyilvánulása, hiszen mindenkinek van bizonytalansága, de az már egy választás, hogy hogyan bánik vele.

Mert van választásunk: foglalkozhatunk vele, vagy éppen nem, DE jó ha tudjuk, hogy ilyenkor is "kiterítjük a lapjainkat” csak éppen anélkül, hogy a tudatában lennénk, és ezzel meg is engedjük, hogy irányítson bennünket.

Vezetőként a saját bizonytalanságunk megismerése a személyes, és a vezetői fejlődés része – és ez nem egyszerű feladat!

A valóságunk mélyen belőlünk származik, azokon a történeteken keresztül bukkan fel, amelyeket magunkról mondunk másoknak. Ezért (is) a bizonytalanságaink felismerése és megfelelő kezelése nagyon fontos része a vezetői létnek.

A vezetőnek kulcsfontosságú az a képessége, és sokkal nagyobb erővel bír azáltal, ha emberi kapcsolatokat épít a csapaton belül. A fenti példák remélhetőleg jól mutatják, hogy a bizonytalanság - ha nem foglalkoznak vele-, miként hat ez ellen.

Mit lehet ezzel kezdeni?

Figyeljünk!- A saját történeteink segíthetnek megtalálni a bizonytalanságainkat. Ha nem sikerül felismerni, mert nem érzékeljük ezeket, akkor forduljunk külső segítségért.

Ha magukra ismerünk bármely fenti szokás kapcsán, igyekezzünk felhagyni vele!- Új szokások, viselkedések fejlesztése elindíthat a megoldás felé.

Bocsássunk meg magunknak!- Amint felismerjük, hogy a bizonytalanságaink megmutatkoznak, bocsássunk meg magunknak és lássuk meg, hogy a tudatosságon és a megbocsátáson keresztül jobbá is válhatunk.

Az egyik legnagyobb "utazás" lehet az életünkben, ha legyőzzük a bizonytalanságainkat és közben elkezdjük feltárni az ebből fakadó előnyöket.

A személyes és a vezetői fejlődés nem könnyű, bátorság és elkötelezettség kell hozzá, hiszen:

„A legmélyebb tanulásunk belülről jön.”

Vezetőként, amikor fel- és beismerjük a saját bizonytalanságainkat, sebezhetővé válunk, de közben a saját tapasztalásainkat figyelve rálátást kaphatunk a saját fejlődésünkre és annak lehetőségeire. 

Ahogy az ember növekszik, úgy lesz igazán vezető: felismerve a belső narratívákat, dolgozva a tudatosságon és végül megtalálva a külső-belső vezetés egyensúlyát.

VEZESS, ÉS VISELKEDJ TUDATOSAN!

Nézz körül a Tudástár Letölthető anyagai és Tesztjei között is!

Ezek is érdekelhetnek: