Miből fakadhat a vezető szuperhatalma?

Az, hogy a vezetőnek hatalma van, nem kérdés. Az, hogy ez a hatalom csupán a titulusból fakad és irányításban, befolyásolásban nyilvánul meg, vagy ott van benne az a bizonyos szuperképesség is, az alábbi 7 "erő" meglétén múlik.

Miből fakadhat a vezető szuperhatalma?

A vezetői szupererő többek között arra is motiválhat, hogy úgy kapcsolódjunk másokhoz, hogy ők kapcsolódni tudjanak a saját erősségeikhez, ezáltal is bátorítva és vezetve őket egy olyan irányba, ahová normális esetben egyedül nem mennének.

Ez lenne a legjobb fajta hatalom, ami sajnos könnyen áldozatául eshet a hétköznapok vezetői feladatainak.

Az alábbi 7 fajta erő gyakorlatilag szuperhatalommal ruházhat fel vezetőként:

1. Meggyőzőerő  

Az a képesség, amellyel meggyőzünk másokat – elnyerjük a támogatásukat és cselekvésre ösztönözzük őket, ami az egyik alapja az adott személlyel való kapcsolatunknak és a saját integritásunknak is. Amikor a saját vezetői szerepünket kiválóan és a mások szolgálata iránti elköteleződéssel hajtjuk végre, meggyőzzük a körülöttünk lévőket a valódi/hiteles autoritásunkról.

2. Pozitív hozzáállás 

Amikor pozitívnak tudunk maradni a legrosszabb időkben, miközben körülöttünk mindenki megadja magát a negativitásnak, az automatikusan fokozza a munkánk és az üzenetünk hatását. Reményt és célt ad másoknak akkor, amikor a leginkább szükségük van rá, a csapatot pedig a legmagasabb teljesítményig repíti. Az sem utolsó szempont, hogy biztonságot sugároz. (Nem egyenlő azzal, hogy elsiklunk a problémák felett!)

3. Jelenlét

Sok ember túlságosan elfoglalt ahhoz, hogy észrevegye a körülötte zajló dolgokat, a környezetet, amiben van és a körülményeket. Egy kiváló vezető ereje néha abban mutatkozik, hogy képes eléggé lelassulni ahhoz, hogy körülnézzen és felmérje mit lát maga körül. A jelenlét és a vele párosuló figyelem, lehetővé teszi, hogy idejében és hajszálpontosan meghatározzuk a problémákat, valamint a megoldásukat is.

4. Határozottság 

Miközben sokan azzal büszkélkednek, hogy milyen nagy gondolkodók, a kiváló vezetők tisztában vannak a határozottság erejével is. Megfigyelnek és értékelnek, majd gyorsan és magabiztosan cselekednek, anélkül, hogy újragondolnák a következtetéseiket. Még ha egyszer-egyszer tévednek is, még így is jobban teljesítenek, mint azok, akik lassan lépnek a tettek mezejére, mert a gondolkodás eltart egy ideig ....

5. Szerénység 

Ellenkezhet az elveinkkel, de a szerénység néhány igazán nagyszerű vezető titkos fegyvere. Amikor valaki szerény, akkor tanítható és alázatos marad, függetlenül attól, hogy már mennyit tud. Szolgaként és diákként látja saját magát - ez a diák több mint egy mester. Az pedig, hogy kimutatja a másokhoz való kapcsolódási szándékát, tiszteletet eredményez.

6. Állhatatosság 

Ha csupán egy vezetői szupererőnk lehetne, akkor talán ez lehetne a legfontosabb. Nagyon sok helyzetben ez az a tényező, ami meghatározza a sikerre való esélyünket. Amikor körülöttünk minden szétesik és mi eltökéltséggel, bátorsággal, kitartással és erővel reagálunk, az a személyiség megnyilvánulása, a jellemé. A hiteles személyiség pedig a legmagasabb szintű erő.

7. Intuíció 

A vízió az egyik legfontosabb tényező a vezetésben, az intuíció pedig annak a legmagasabb formája. Az intuícióval túlláthatunk a sarkokon és a falakon, ráérezhetünk, hogy mi történik valójában és rátapinthatunk a mögöttes kérdésekre. Az intuíció egy pillanata is lehet olyan erős, hogy egy életre szóló élménnyé válik – de ez (is) egy olyan készség, amit fejleszteni és ápolni kell.

Időnként emlékeztesd magad arra, hogy mekkora erő, vagyis hatalom birtokában vagy valójában, és arra is, hogyan tudnád ezt a mindennapokban még inkább működtetni!

VEZESS ÉS VISELKEDJ TUDATOSAN!

Nézz körül a Tudástár Letölthető anyagai és Tesztjei között is!

Regisztrálj a Club -ba  és fejleszd az ún.'"soft" készségeidet, mint pl. időgazdálkodás, kommunikáció, konfliktuskezelés, kérdezéstechnika!

Ezek is érdekelhetnek: