Milyen készségekre lesz szükséged vezetőként vagy vállalkozóként a következő 12-24 hónapban?

Elképzelhetőnek tartom, hogy valószínűleg nem akarsz egy hosszú és több szemontból is drága tanulási folyamatot bejárni ... mert pl. nem biztos, hogy üzletileg vagy a jelenlegi pozíciódban túléled.

Milyen készségekre lesz szükséged vezetőként vagy vállalkozóként a következő 12-24  hónapban?

Szükséged lesz lendületre, amit most nem lesz könnyű megkapni. 

A tanulópénzek kifizetésének nem most van az ideje, de legalábbis nem a túlélést támogatja. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem hibázhatsz, inkább csak az nem mindegy, hogy miben és mekkorát.

Akkor tudsz megfelelően kezelni dolgokat, ha először magadat teszed helyre és vértezed fel a szükséges kompetenciákkal. Nem véletlen, hogy vészhelyzetben a repülőn először mindig magadra kell feltenni a maszkot és csak utána jön a melleted lévőnek nyújtott segítség ...

Az, hogy az elkövetkező időszakban a pályán maradj, meglehetősen intenzív törekvést igényel tőled, több szempontból is.

Mire van szükséged, ami egyrészt előnyt biztosít másokkal szemben, másrészt lehetővé teszi számodra, hogy megugord a nehéz helyzeteket?

 Az alábbi 7 készségre biztosan 

  • Rendkívüli összpontosításra - hogy tényleg arra figyelj, amit csinálsz és koncentráltan haladj előre az úton, ami a kitűzött céljaid irányába visz.
  • Jelenlétre - hogy ne ragadj le a múltban, a múltbeli sikereknél vagy kudarcoknál, és bár a pozitív jövőkép vizualizálása fontos motiváció, a gyors és kiszámíthatatlan változások idején leginkább jelen lenni érdemes,  az "itt és most"-ban.
  • Elszámoltathatóságra - vagyis felelősségben tartásra, amit egyedül nehéz megvalósítani, ezért szükséges bevonni valakit, aki emlékeztet rá és fókuszban is tart.
  • Következetesség és kitartás - kitartani a nehézségek közepette nem könnyű, segíthetnek benne különböző megküzdési mechanizmusok "csak" meg kell találni a számodra leginkább megfelelőt ÉS ilyenkor lehet nagy barátod a fegyelmezettség is.
  • Rugalmasságra  - vagyis gyors alkalmazkodásra a különböző és valószínűleg váratlan helyzetekhez, mindezt érzelmi szinten is, mert a bizonytalanságot most elég jól kell tudni kezelni.
  • Empátiára - mind magaddal, mind azokkal szemben, akikkel így-vagy úgy együtt kell működnöd és élned,  empátia nélkül 
  • Alázatra - mert ha valamikor, most biztos nincs nálad a bölcsek köve.

Egy olyan lézer - fókusz lehet az eredmény, ami alapvetően megkülönböztethet másoktól és hozzájárulhat ahhoz, hogy a változásokat megfelelő módon és hatékonyan kezeld.

A fenti készségek szerintem alapból is értéket képviselnek, de ja övőre nézve - és a jelenből kiindulva - a fontosságuk hatványozódik.

Én abban tudok neked támogatást nyújtani, hogy ezek az értékek jelen legyenek a működésedben és tartósan veled is maradjank, beépüljenek.

Miért én?

Mert pl. az egyik ügyfelem szerint:

"Gerti segítségével sikerült a legnehezebb helyzetekben is olyan döntést hozni, ami utólag az optimálisnak bizonyult. Krízishelyzetben sem a külső események alakították a lehetőségeinket. Sikerült olyan megoldásokat találni, amivel a problémás helyzetekből megerősödve jött ki a csapatom. Segített számomra átlépni a saját árnyékomon."

- bővebben a Linkedin profilomon, az  ajánlások között.

Szeretnél kihagyni pár, vagy inkább sok kemény leckét azért, hogy megtanuld a jelen kihívásokat megfelelően kezelni és megugrani?

Ezen a linken találsz további információkat, árat és időpontfoglalást is >>>

ÉLJ ÉS VISELKEDJ TUDATOSAN!

Nézz körül a Tudástár Letölthető anyagai és Tesztjei között is!

Regisztrálj a skillclub -ba  és fejleszd a különböző készségeidet, mint pl. vezetés, időgazdálkodás, kommunikáció, konfliktuskezelés, kérdezéstechnika!

Ezek is érdekelhetnek: