POZITÍV DOMINA(ncia)

Hogyan lehet a dominancia pozitív - különösen nőként?

POZITÍV DOMINA(ncia)

Elsőre a Macskanő ugrott be a maga szexi, ostoros, bőrruhás szerkójával, akinek azért helyén van az esze és a szíve. Kitartó, bátor és az igazság élharcosa. Küldetéseiben időnként veszélyes kalandokba keveredik, ÁM mindig a talpára esik.

Aztán az emberi kapcsolatok vonatkozásában a szóról gyorsan, és talán elsőre bukkant fel a fölérendeltség, az elsődlegesség, a mások fölötti uralom. 

Munkahelyi viszonylatban pedig egy vezetői pozíció, ami ráadásul elismeréssel is párosul(hat). 

Aztán következett a küzdelem. Küzdelem valamilyen pozícióért, a birtoklásért, a vágyakért.

Ám hogy vagyunk a  NŐ és a DOMINANCIA viszonylatával? Így együtt.

Valami olyasmit képzelek el, amiben benne van a határozottság de nem a konok, makacs, röghözvkötöttség ami egyfajta lágysággal párosul.

Valami olyasmi, amiben benne van a biztonság, mert meg vannak húzva és ki vannak mondva a határok, ami által mindenki tudja, hogy meddig mehet. Ha pedig nem tudná, akkor jön a következő a következetesség, társulva a már korábban említett határozottsággal.

Valami olyasmi, amiben a racionális és logikus gondolatok mellett, helye van a játékosságnak, a humornak, a spontaneitásnak és az érzelmeknek egyaránt.

Valami olyasmi, amiben mindezekkel együtt benne van a gondoskodás, a törődés és igen, a melegség.

El tudom képzelni azt is, hogy a sérülékenység is belefér a képbe. Kimondva és kimondatlanul is. 

Ha a teljes képet nézem, akkor összességében ez az egész, nemhogy csorbítaná, vagy férfiassá-, (el)ijesztővé-, hanem még inkább tündöklőbbé és rendkívül erőssé tehet, és igen dominánssá.

#Ki-mit gondol erről?

VEZESS, ÉS VISELKEDJ TUDATOSAN!

#400 szóban a vezetésről, vezetőknek

Ezek is érdekelhetnek: