Bemutatkozás

Bemutatkozás

Király Gertrúd vagyok, executive coach, tréner és gazdasági mediátor.

20+ évig dolgoztam szállodaiparban, annak szinte minden területén. Voltam beosztott és vezetői szinten egyaránt, volt alkalmam „nemzetközi” tapasztalatot szerezni a különböző problémák és helyzetek kezelésében. 

Részt vettem különböző tréningeken, fejlesztették különféle kompetenciáimat, de az elmélet nem mindig működött tökéletesen a gyakorlatban. A háttérben sokszor a saját működésem, a hozott viselkedés- és gondolkodásmintáim rejlettek, ezért ennek felismerése meghatározó "élmény" volt a továbbiakat illetően.

A munka közben is érzékelhető változás hiánya volt az, ami elindított a tréningek felől a coaching irányába. Ez pedig elvezetett ahhoz, hogy a szállodaiparnak és a HR területnek is búcsút intve, 2013-ban megalapítsam a saját cégemet.

Szakmailag maximálisan elkötelezett vagyok a folyamatos fejlődés és növekedés irányába.

Olyan segítő vagyok, aki a magasabb minőség (legyen az szolgáltatás vagy más, pl. emberi működés, viselkedés) és a siker elérése érdekében támogatást nyújt:

  • a motiváló célok kitűzésében, azok tudatos tervezéssel és munkával való elérésében, valamint az időközben felmerülő akadályok hatékony kezelésében;
  • a különböző szolgáltatások/viselkedések hatékonyságának fejlesztésében;
  • a magas színvonalú és megbízható szolgáltatások nyújtásában.

Mivel az életben az egyetlen állandó a változás, ezért számomra rendkívül fontos a VALÓDI, HITELES és PROFESSZIONÁLIS (szakmai) jelenlét. Ennek eléréséhez a folyamatos önfejlesztésen és a nyújtott szolgáltatások finomításán, javításán keresztül vezet az út. 

Számomra ide tartozik a különböző helyzetekre adott megfelelő ÉS hatékony érzelmi reakció, valamint a tetteinkért való felelősségvállalás is. 

A munkám része inspirálni az ügyfeleket a változásban rejlő előnyök észrevételére és a jövőbeli lehetőségekre való fókuszálásra is.

Elkötelezett vagyok az emberek fejlesztése és egyfajta partnerség kialakítása iránt, amely többek között magában hordozza a következetesen tisztelet- és méltóságteljes bánásmódot. 

A hatékonyan kialakított kapcsolatok mellett, elengedhetetlennek tartom a támogató környezet megteremtését is. A cél, hogy az ösztönzésen, motiváláson és elismerésen keresztül a hozzám fordulók a lehető legjobbat tudják kihozni magukból, vagyis olyanná tudjanak válni, amilyenek lenni szeretnének.

Miközben dolgozom az ügyfelekkel az önbizalmuk felépítésén, igyekszem megragadni a bennük rejlő sokszínűséget és felismerni a különböző nézetekben rejlő értékeket. Teszem ezt többek között azért, mert hiszem, hogy csak így lehet segíteni másokat abban, hogy elfogadják a sokszínűség értékét.

Minden amit teszünk, ahogy viselkedünk, az rólunk szól, ezért törekszem az őszinte, etikus viselkedésre és a példamutatásra. Ebbe beletartozik az is, hogy igazán figyelni a másikra és megérteni a referenciakeretét, vagyis azt, ami a működését irányítja.

Végül, de nem utolsósorban, elkötelezetten inspirálom a hozzám fordulókat, hogy álljanak ki a céljaik mellett.

Hogyan dolgozom?

Executive coach-ként sikeres vezetőket segítek pozitív és tartós viselkedésbeli változás elérésében. A legtöbben közülük már a folyamat elején tudatában vannak, hogy ez a változás segíteni fogja őket abban, hogy még hatékonyabb vezetővé, üzleti partnerré váljanak, és ráadásul még a családi életükre is kihasson ez a változás.

A munkafolyamat, amivel dolgozom az ügyfelekkel egyszerű és következetes: interjúztatom és meghallgatom azokat a vezető által meghatározott kulcsfontosságú kollégákat, akikkel a munkája során, valamint a felelősségi-, egyéb jogköréből adódóan együtt kell működnie. 

Ők lehetnek a közvetlen kollégái, beosztottjai, a CEO - amennyiben nem ő maga az -, és további vezető társak. Ezen kívül, a vezető működéséről készül egy objektív, struktúrált - 360 fokos - értékelés is.

Az ily módon begyűjtött visszajelzéseket, információkat anonim módon kezelem, összeállítok egy összegzést, amit a vezető felé bemutatok. 

Ezek alapján ő kijelöl 1-2 olyan területet, amelyeken tényleges változást szeretne elérni és amely változásért teljes mértékben felelősséget vállal.

A folyamat során segítem egy olyan viselkedésbeli változás elérésében, amit ő választott, olyan kulcs érintettek megítélése alapján, akiket ő választott.

A folyamat időtartama 6-12 hónap lehet de12 hónapos elköteleződésnél, garanciát ("No grow, no pay") vállalok az eredményre. 

Az eredmény sikerességének megítélését a munkatársak visszajelzése határozza meg! 

A siker esélye azzal is emelkedik, hogy az ügyfél számára elérhető vagyok a folyamat minden lépésénél és támogatom abban, hogy az úton maradjon és ne lépjen vissza a korábbi állapotba.

Maga a folyamat a Marshall Goldsmith Stakeholder Centered Coaching. 

Megalkotója a világ 197 országában ismert vezetői coach, tanácsadó, a Forbes magazin pedig a világ öt legismertebb vezetői coach-a közé választotta. A folyamat- és a hozzá kötődő értékelések, publikációk, kutatások használatához hivatalos minősítéssel rendelkezem.