"Így keress új munkahelyet" email - sorozat

Azok közé tartozol, akik jellemzően könnyen találnak maguknak munkahelyet, vagy azok közé akik inkább nehézkesen, és túl nagy kompromisszumokat kötnek?

Vajon miért tudnak egyesek könnyen váltani, mert már akkor várják őket egy új helyen, amikor még el sem hagyták a régit?

Hogy lehet, hogy többen küszködnek a munkahely keresés útján és lényegesen keveseknek adatik meg a zökkenőmentes váltás?

Persze lehet a munkáltatókat okolni, de nem feltétlen az visz előre ...

Egy új munkahely megtalálása egyáltalán nem séta galopp és meglehetősen harcos lesz a megfelelő felkészülés nélkül, ami nem csupán egy jó önéletrajzban merül ki.

Tudtad, hogy jelentősen megnőtt a munkakeresők száma az országban?

2020. áprilisában az előző évhez képest 26,5 %-kal többen kerestek munkát. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában az áprilisi zárónapon 330 700 álláskereső szerepelt.

Mi az amit megtehetsz azért, hogy minél hamarabb találj egy neked való munkát a jelenlegi körülmények között, az önéletrajz megírásán és az interjúra való felkészülésen kívül?

A szakmai kompetenciák megléte és az eddigi tapasztalatok önmagukban még nem feltétlen elegendők egy jó állás elnyeréséhez.

Érdemes olyan készségekre is odafigyelni, ami a másokkal való együttműködést segíti, hiszen ennek hiányában nehéz lesz beilleszkedni és megfelelően teljesíteni is.

Tegyél azért, hogy kitűnj a tömegből az eddig megszokott olyan sémákon túl, mint a megfelelő önéletrajz és a begyakorolt fellépés az interjún - mert ezek is csak a kezdetekkor lesznek elegendők, önmagukban hosszú távon nem.

Az e-mail sorozaton keresztül megtudhatod, hogy:

Mivel érdemes tisztában lenned azért, hogy magabiztos jelöltként indulj.
Mire érdemes fókuszálni magaddal kapcsolatban, hogy az erősségeid domináljanak.
Milyen stratégiákat és hogyan alkalmazhatsz annak érdekében, hogy elérd a céljaidat.
Hogyan kezeld a korábbi munkahelyi tapasztalataidat, hogy azok ne gátoljanak, hanem inkább segítsenek.
Milyen kompetenciákat érdemes mindenképpen fejlesztened.
Milyen egyéb lehetőségeid vannak, melyek tovább erősíthetnek.

Ha nem mindegy számodra, hogy mennyi idő alatt találod meg a neked leginkább megfelelő munkát, és azt már úgy akarod elkezdeni, hogy sokkal jobban tisztában vagy az erősségeiddel és a lehetőségeiddel, akkor ezt a e-mail sorozatot hasznosnak fogod találni.

Iratkozz fel és készülj fel tudatosan!

Új munkahely, új lehetőségek és új kihívások várnak - rajtad ne múljon!