PCM® alapú vezetőfejlesztés

Hatékony kommunikáció. Eredményes együttműködés. Minőségi kapcsolódások.

A Process Communication Model® (PCM) érthetővé teszi, hogy mire van szükséged ahhoz, hogy mindig a legjobb formádat tudd hozni és rálátást kapsz erre, mások vonatkozásában is. Eszközöket kapsz ahhoz, hogy kapcsolódni tudj más emberekhez, dekódolva a preferenciáikat és az ő nyelvüket beszélve. A programot követően a beszélgetések során, miközben pozitív módon tudsz jelen lenni, könnyedén ki tudod aknázni a különbözőségekben rejlő lehetőségeket.

Mi a módja annak, hogy valódi minőségi kapcsolatokat tudjunk építeni egymással?

Mindannyian képesek vagyunk pozitív módon interakcióba lépni.

Amikor azonban stresszt tapasztalunk, rosszkedvűek vagy ingerültek vagyunk, akár ki is kapcsolhatunk, ami félreértésekhez, ingerültségekhez, akár kudarcokhoz is vezethet.

Milyen lenne elsajátítani úgy igazítani a mondott, tett és mutatott dolgokat, hogy a beszélgetésekből, a mindennapi helyzetekből, a lehető legtöbbet hozzuk ki?

Saját magunk és mások viselkedésének megfigyelése, segíthet megérteni a személyiségekből fakadó lényeges különbségeket és preferenciákat.

Valószínűleg számos kommunikációs modellt ismersz és hasznosnak találhatod az általuk nyújtott felismeréseket is.

Lehetséges, hogy eltűnődtél már azon, hogy van-e mód átalakítani ezeket a felismeréseket olyan mindennapi gyakorlattá, ami valóban beindítja a folyamatokat?

A PCM® tréning fantasztikus eszközöket kínál arra, hogy tudatosabbá válj a kommunikációdban és eredményesebbé, hatékonyabbá változtasd az együttműködéseidet.

Ha csak egy dolgot adhatnék hozzá az életemhez azzal az ígérettel, hogy óriási hatással lesz rá, akkor az a tudatosság lenne. Abban, ahogy kommunikálok, ahogy élek, ahogy választok vagy éppen döntéseket hozok, ahogy élek a lehetőségekkel, ahogy jelen vagyok.

Király Gertrúd vagyok, vezetői tanácsadó, coach, tréner. 2012 óta dolgozom ezen a területen.

Missziómnak tekintem, hogy tegyek a minőségi kapcsolatokért, mert ezek alapvetően határozzák meg az életünk minőségét is. A minőségi kapcsolatok alapja pedig a tiszta kommunikáció és az egymásra való odafigyelés. A hétköznapok nagy rohanásában többnyire pont ezek szoktak sérülni.

A PCM®- mel először 2013-ban találkoztam és szerelem volt első látásra. Sokat segített a saját működésem megértésének vonatkozásában és az ügyfelek támogatásában is. Minél jobban elmerülök benne, annál szilárdabb a meggyőződésem, hogy több embernek kellene megismerni és használni.

Sok dolog van, amire nincs ráhatásunk és mégis nagymértékben befolyásolja az életünket. A kapcsolataink szintén nagymértékben befolyásolják az életünket, de sokkal nagyobb hatásunk lehet rájuk, ha tudatosan kommunikálunk és vagyunk jelen bennünk. Milyen lenne olyan kapcsolódásokat teremteni, amelyek kölcsönösen táplálóak és előre visznek? Ebben tud támogatni a PCM®.


Mit érdemes tudni a PCM®-ről?

A PCM®-et Dr. Taibi Kahler amerikai klinikai pszichológus fejlesztette ki. A Tranzakcióanalízis kutatójaként felfedezte a szorongó viselkedés univerzális mintáit, és azonosította azokat a feltételeket, amelyekre az egyéneknek szükségük van ahhoz, hogy boldoguljanak.

A Kahler által felfedezett hat személyiségtípus (Gondolkodó, Elvhű, Mozgató, Álmodozó, Harmonizáló, Lázadó) és a hozzájuk való kapcsolódás lehetővé teszi számunkra, hogy előre jelezzük a stresszel kapcsolatos várható viselkedést, megelőzési stratégiákat alkalmazzunk és megerősítsük a pozitív változásokat. Kahler meglátásai kiterjedt kvalitatív és kvantitatív kutatásokat eredményeztek, így általánosan alkalmazhatóvá váltak.

A több, mint 4500 tanúsított trénerből és coachból álló globális hálózat segít az embereknek abban, hogy ezeket a megfigyeléseket olyan készségekké alakítsák át, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a beszélgetéseket és helyzeteket pozitív irányba megfordítsák. A képzéseken eddig több, mint 1,4 millió ember vett részt, 54 országban és 22 nyelven érhető el. Olyan neves márkák alkalmazzák, mint a l’Oréal, a Pixar, az IKEA, a BMW, de rajtuk kívül oktatási és kormányzati intézmények, a NASA, továbbá kis- és középvállalkozások egyaránt alkalmazzák.

Kinek és miben segít a PCM®?

Vezetőknek, és vezetői csapatoknak abban, hogy:

 • hatékonyabban kommunikáljanak a munkatársakkal;
 • jobban megértsék a csapattagok motivációját, működési módját és szükségleteit;
 • hatékonyan kezeljék a konfliktusokat és stresszes helyzeteket;
 • javítsák a csapatmunkát és az együttműködést;
 • vezetői készségeik fejlődjenek.
Ajánlott továbbá munkacsoportoknak, ügyélszolgálatnak és értékesítési csapatnak a fentieken túl az ügyfelekkel való kommunikáció, problémás helyeztek és ügyféligények jobb kezelése szempontjából.

Milyen előnyökkel jár a PCM® tréningen való részvétel?

Hatékonyabb kommunikáció

A PCM® segít jobban megérteni a saját kommunikációs stílusukat és azokat, akikkel kapcsolatba lépnek. Ezáltal képesek lesznek hatékonyabb kommunikációt kialakítani, csökkentve a félreértéseket és konfliktusokat.

Jobb személyes kapcsolatok

A PCM® segít megérteni mások motivációit, igényeit és preferenciáit. Ezáltal képesek lesznek mélyebb és harmonikusabb kapcsolatokat építeni, legyen szó akár családi, baráti vagy üzleti kapcsolatokról.

Konfliktuskezelés

A PCM® segít megtanulni a hatékony konfliktuskezelési stratégiákat. A résztvevők képesek lesznek felismerni a konfliktusok kialakulásának jeleit, és megfelelő eszközökkel rendelkeznek a konfliktusok megoldására és csökkentésére.

Jobb vezetői készségek

Segít a vezetőknek jobban megérteni és motiválni a csapatuk tagjait. A program lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyabban kommunikáljanak, megértsék a csapattagok egyéni szükségleteit és stílusát, és jobb eredményt érjenek el.

Személyes fejlődés

A PCM® segít az egyéneknek felfedezni és fejleszteni saját erősségeiket és potenciáljukat. Képesek lesznek jobban megérteni saját viselkedésüket, motivációjukat és stresszkezelési stratégiáikat, és ezzel pozitív változásokat hozni az életükben.

Üzleti előny

A PCM® alkalmazása üzleti környezetben is jelentős előnyöket nyújthat. Az üzleti kapcsolatok hatékonyabbá válhatnak, a kommunikáció gördülékenyebbé válik, és növekedhet az üzleti eredményesség és a vevői elégedettség.

Mennyi időt vesz igénybe a PCM® tréning?

 • alap tréning: min. 2, max. 3,5 nap
 • haladó tréning: 2 nap

Opcionális lehetőségek:

 • csoportos coaching utánkövetésként
 • személyiségprofil egyéni visszajelzése
 • egyéni coaching

Process Communication Model® – vezetői profil

A PCM® képzési program kulcsfontosságú eleme a résztvevők személyiségprofiljának elkészítése. Ez a lépés lehetővé teszi az egyéni jellemzők, kommunikációs technikák és motivációs tényezők elemzését. Sok más képzési program nem ad elegendő hangsúlyt a személyiség mélyreható vizsgálatára.

Mi az a PCM® profil?

 • A személyiségstruktúra azonosítása és időbeli alakulásának nyomon követése.
 • A sikerességhez és a motivációhoz szükséges feltételek azonosítása, és az aktiválásuk módjának megismerése.
 • Olyan helyzetek azonosítása, amelyek stresszforrást jelentenek, és hasznos tippek ezeknek a helyzeteknek a kezeléséhez.

A vezetői elemzéssel a PCM® hozzájárul egy dinamikusabb és hatékonyabb vezetői működéshez, miközben a fentieken túl rámutat az adott személy:

 • saját karaktererősségeire, valamint motivációs – és stresszforrásaira
 • saját észlelési referenciakeretekre
 • az irányító, logikus, gondoskodó vagy játékos magatartás során használt személyiségrészekre
 • előnyben részesített interakciós stílusokra
 • saját pszichológiai szükségletekre
 • személyes és szakmai sikerekre ösztönző tényezőkre
 • saját egyedi distresszmintázatra, amely szabotálhatja személyes és szakmai sikereket
 • előnyben részesített vezetői kommunikáció stílusra
 • az előre megjósolható, önmaga szabotálására szolgáló viselkedésformákra, amelyek alááshatják a vezetői hatékonyságot
Érdekel a lehetőség, kérek további információt >>>

Milyen előnyei vannak a PCM® tréningnek más kommunikációs tréningekkel szemben?

 • Részletes személyiségprofil: A PCM® tréning része a résztvevők részletes személyiségprofiljának elkészítése. Ez az egyéni jellemzők, kommunikációs stílusok és motivációk mélyebb megértését teszi lehetővé. Más tréningek gyakran nem mennek elég mélyre a személyiség elemzésében.
 • Azonnal alkalmazható gyakorlatok: A PCM® konkrét és gyakorlati megoldásokat nyújt a mindennapi kommunikációs helyzetekre. A résztvevők képesek azonnal alkalmazni az elsajátított ismereteket a munkahelyen, a családi életben és az egyéb kapcsolataikban. Ezáltal a tanultak hosszú távon is hatékonyak maradnak.
 • Teljes karrier támogatás: A PCM® az egész karrierre kiterjedő fejlődést célozza meg. A résztvevők a személyiségük és a rájuk jellemző kommunikációs stílus megismerésével kezdenek, majd fejleszthetik a vezetői készségeiket és a konfliktuskezelést. Ezáltal a PCM® hosszú távon is releváns és támogató lehet.

Milyen üzleti értékkel bír a PCM®?

 • Hatékonyabb kommunikáció: A PCM® segíthet abban, hogy jobban rálássanak a kommunikációjuk hiányosságaira, és fejlesszék azokat a készségeket, amelyek hatékonyabb kommunikációt tesznek lehetővé. Ez javíthatja az együttműködést és a kommunikációt az üzleti környezetben.
 • Jobb konfliktuskezelés: A PCM® segíthet abban, hogy hatékonyabban tudjanak tárgyalni és konfliktusokat megoldani. Ez javíthatja az együttműködést és a munkahelyi légkört.
 • Jobb vezetői készségek: A PCM® segíthet a vezetőknek abban, hogy hatékonyabbá tegyék a vezetői stílusukat, és fejlesszék a vezetői készségeiket. Ez javíthatja az együttműködést és a kommunikációt a csapatban, és jobb eredményeket érhetnek el az üzleti életben.
 • Jobb ügyfélkapcsolatok: A PCM® segíthet a vállalkozásoknak abban, hogy hatékonyabbá tegyék az ügyfélkapcsolataikat. Ezáltal az üzleti partnerek és az ügyfelek jobban megértik egymást, és a kommunikáció javulása növelheti az elégedettséget és a hűséget az ügyfelek részéről.
 • Jobb eredmények: A PCM® segíthet az egyéneknek és a vállalkozásoknak abban, hogy jobb eredményeket érjenek el az üzleti életben. Az emberek hatékonyabban kommunikálnak, jobban kezelik a konfliktusokat, a vezetők jobb készségeket fejlesztenek ki, és javulnak az ügyfélkapcsolatok. Ez mind hozzájárulhat az üzleti sikerhez.

Jelentkezés

Az alábbi űrlap kitöltésével jelezheted az érdeklődésedet és ha van kérdésed, azt is felteheted.